Willem II straat

Van 02 augustus 2021 tot 26 augustus 2022

Wat gaan wij doen?

Enexis Netbeheer gaat samen met Brabant Water en KPN NetwerkNL de gas- en waterleidingen en glasvezel vernieuwen of aanleggen in de Willem II Straat.

Wanneer starten wij met de werkzaamheden?

Wij starten met de werkzaamheden in week 31 (1 augustus 2022). De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Rasenberg APK en ES Fiber in opdracht van de samenwerkende partijen.

Hoe lang duren de werkzaamheden?

We verwachten dat de werkzaamheden in de Willem II Straat in week 34 (26 augustus) 2022 klaar zijn.

Waarom doen wij dit?

De gasleidingen in de binnenstad van Tilburg zijn gemaakt van grijs gietijzer en moeten van de overheid voor 2024 zijn vervangen door kunststof leidingen. Het waterleidingnet in de binnenstad is grotendeels in de jaren 50 aangelegd. We wachten niet af tot de eerste tekenen van veroudering, maar gaan de leidingen waar nodig op tijd vernieuwen. Door deze werkzaamheden tegelijk met het vernieuwen van de gasleidingen aan te pakken, beperken we de overlast voor u zoveel mogelijk.

Waar nodig vervangen we ook:

aansluitleidingen naar uw huis; aansluitingen van water en gas bij u in de meterkast; gas- en elektriciteitsmeters. Moeten wij voor deze werkzaamheden in of om uw huis zijn? Dan maken wij op tijd een afspraak met u en zorgen we ervoor dat uw woning altijd bereikbaar blijft.

Glasvezel?

KPN NetwerkNL legt in heel Nederland een glasvezelnetwerk aan. Omdat zo’n netwerk net als water en gas onder de grond ligt, maken ze ook onderdeel uit van 013Infra. KPN NetwerkNL informeert u zelf over de mogelijkheden voor een aansluiting op het glasvezelnetwerk.

Meer informatie?

Hebt u vragen over deze werkzaamheden? Neem dan contact op met de omgevingsmanager van 013Infra via telefoonnummer 088 751 01 10 of stuur een e-mail naar kernwinkelgebied@rasenberg-apk.nl. Kijk op ‘Nieuws’ voor de meest actuele informatie.

Betrokken partijen

Gemeente: Tilburg Enexis Netbeheer, Brabant Water, KPN Netwerk. Uitvoerder: Rasenberg APK

Hebben deze werkzaamheden invloed op uw route?

Klik hier voor de Actuele verkeersinformatie.

Hebt u vragen over deze werkzaamheden?
013Infra is een samenwerking van
Logo van enexis
Logo van Brabant
Logo van KPN
Logo van Gemeente Tilburg