013Infra: vernieuwen van kabels en leidingen in de Tilburgse binnenstad

De binnenstad van Tilburg bruist; er komen steeds meer mensen winkelen, wonen en werken. En u ziet het niet, maar onder de grond liggen kilometers aan kabels en leidingen voor gas, elektriciteit, water en data die dit mogelijk maken.

Enexis Netbeheer en Brabant Water vernieuwen de komende vier jaar stap-voor-stap ongeveer 7.000 meter aan gas- en waterleidingen in de Tilburgse binnenstad. Zo bent u in de toekomst ook verzekerd van vers drinkwater en betrouwbare levering van uw energie.

Waarom?

De gasleidingen in de binnenstad van Tilburg zijn gemaakt van grijs gietijzer, dat is verouderd materiaal en moet van de overheid voor 2024 zijn vervangen door kunststof leidingen.

Samenwerking

We grijpen deze mogelijkheid aan om zoveel mogelijk in één keer aan te pakken. De waterleiding is op sommige plekken ook aan vernieuwing toe, dat doen we tegelijkertijd. KPN NetwerkNL sluit aan om het glasvezelnetwerk aan te leggen. Zo hebt u maar één keer ongemak in uw straat.

KPN NetwerkNL legt in heel Nederland een glasvezelnetwerk aan. Omdat zo’n netwerk net als water en gas onder de grond ligt, maken ze ook onderdeel uit van 013Infra. KPN NetwerkNL informeert u zelf over de mogelijkheden voor een aansluiting op het glasvezelnetwerk.

Impact

Dat een operatie als deze veel impact heeft op bewoners en ondernemers van de binnenstad, beseffen we maar al te goed. Daarom hebben we goed nagedacht over de uitvoering:

  • We hebben de samenwerking opgezocht met andere partijen die hun netwerk ook onder de grond hebben liggen: zo hoeft de straat volgend jaar niet nog een keer te worden opengebroken.
  • We sluiten een straat altijd maar aan één kant af, zodat u er altijd in en uit kunt.
  • De sanering voeren we uit in fases: we zijn altijd maar in een klein deel (één of een paar straten) van de binnenstad aan het werk.
  • We betrekken bewoners, ondernemers en het binnenstadsmanagement actief bij onze plannen. Zo weten we wat er leeft in de binnenstad en kunnen we daar in onze planning rekening mee houden.
  • Uiteraard brengen we de straat weer terug in originele staat en waar mogelijk en gewenst, maken we wel ruimte voor extra groen.

We doen ons uiterste best om u zo min mogelijk overlast te bezorgen. Gaat er toch iets mis? Neem dan contact op met de omgevingsmanager.

013Infra zorgt voor een actueel netwerk, zodat u nu en in de toekomst zorgeloos blijft genieten van warmte, water en comfort.

013Infra is een samenwerking van
Logo van enexis
Logo van Brabant
Logo van KPN
Logo van Gemeente Tilburg