Werkzaamheden in 2021

04 januari 2021

De vervanging van kabels en leidingen in de binnenstad verplaatst zich in 2021 van het Dwaalgebied naar de Cityring. Vanaf maart zijn er werkzaamheden aan Heuvelring, Schouwburgring en Paleisring. Samen met andere straten vormen deze drie de cityring.

De werkzaamheden vonden in 2020 vooral plaats in de smalle straten van het Dwaalgebied. Ook begin volgend jaar is dat nog het geval.

Schouwburgring en Paleisring

In maart gaat aannemer Rasenberg APK vervolgens aan de slag met de zuidzijde van de Heuvelring. Dan is het gedeelte van Heuvelplein tot Piusplein aan de beurt. Eind juli volgt een deel van de Schouwburgring. Een stuk Paleisring komt vanaf september aan bod.

Overigens kan de planning altijd veranderen. Zo is er afgelopen jaar voor gekozen om tijdens de horecasluiting kabels en leidingen te vervangen op plaatsen waar veel terrassen zijn. Dit om de uitbaters van cafés en restaurant tegemoet te komen.

Brieven met informatie

Bewoners en ondernemers in de straten waar de ondergrondse infrastructuur wordt vernieuwd, worden via brieven op de hoogte gehouden over de werkzaamheden. Eerst ontvangen ze een brief met algemene informatie. Naarmate het begin van de werkzaamheden in hun straat dichterbij komt, krijgen ze meer gedetailleerde informatie over bijvoorbeeld de planning. De brieven zijn afkomstig van Enexis Netbeheer en Brabant Water. KPN Netwerk NL informeert mensen in de binnenstad over de aanleg van glasvezel.

Meer weten? Op de pagina Werkzaamheden staat een meer gedetailleerd overzicht van de planning per straat.

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht?
013Infra is een samenwerking van
Logo van enexis
Logo van Brabant
Logo van KPN
Logo van Gemeente Tilburg