Werkzaamheden Heuvelring vervroegd vanwege horecasluiting

27 oktober 2020

Eerder dan gepland begint vandaag (28 oktober) de vervanging van kabels en leidingen aan de Heuvelring. De werkzaamheden zijn vervroegd vanwege de horecasluiting. De projectleiding wil op deze manier ondernemers tegemoetkomen.

De mensen van het project 013Infra beginnen met het westelijk deel van de Heuvelring: van de Spoorlaan tot aan bioscoop Pathé. De werkzaamheden zijn opgeknipt in drie fases. Eerst is het stuk aan de beurt van de bioscoop tot aan de Telegraafstraat. Daarna volgt de oversteek van de Telegraafstraat. Als laatste komt het gedeelte van de Telegraafstraat tot aan de Spoorlaan aan bod.

Coronamaatregelen

De insteek bij het project 013Infra is altijd om overlast zoveel mogelijk te beperken. Nu horecaondernemers toch geen gasten mogen ontvangen, zitten de werkzaamheden hen het minst in de weg. Zoals het er nu naar uitziet, duren de werkzaamheden tot half december. Maar het kan ook zijn dat de werkmensen eerder stoppen. Dat hangt af van hoe lang de coronamaatregelen van de overheid nog van kracht zijn.

Mogen cafés en restaurants weer open, dan overlegt de projectleiding met ondernemers en andere betrokkenen. Afhankelijk van die gesprekken, worden de werkzaamheden wel of niet afgemaakt. Als de projectleiding besluit op dat moment te stoppen, dan wordt de straat weer dichtgemaakt. In dat geval gaat de vervanging van kabels en leidingen aan dit deel van de Heuvelring in januari verder.

Omleidingsroute

Tijdens de werkzaamheden komt er een omleidingsroute voor voetgangers en fietsers. Wordt er gewerkt aan de oversteek van de Telegraafstraat, dan is deze straat vanaf de Heuvelring tijdelijk niet bereikbaar.

Natuurlijk werken de mensen van 013Infra volgens de coronarichtlijnen van de overheid en ze houden zich aan de hygiënevoorschriften en bewaren 1,5 meter afstand tot anderen.

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht?
013Infra is een samenwerking van
Logo van enexis
Logo van Brabant
Logo van KPN
Logo van Gemeente Tilburg