Wanneer huisaansluiting voor gas vervangen?

08 februari 2021

Naast de hoofdleiding voor gas is ook de huisaansluiting vaak aan vervanging toe. Wanneer wordt de gasaansluiting in de meterkast vernieuwd?

In de Tilburgse binnenstad staan veel oudere panden. Die hebben vaak een verouderde huisaansluiting voor gas. Is de gasaansluiting in de meterkast aan vervanging toe? Dan gebeurt dit tegelijk met het leggen van nieuwe kabels en leidingen in de straat.

“Enexis Netbeheer houdt een overzicht bij van alle huisaansluitingen voor gas”, zegt Eline Beijne, omgevingsmanager van het project 013Infra. Op die lijst staan alle panden in de binnenstad. Daarbij staat of de gasaansluiting in de meterkast nog relatief nieuw is, zeker verouderd of misschien aan vervanging toe.

Vervanging of alleen reparatie?

Bij twijfel over de staat van de aansluiting, komen we altijd controleren. De monteurs bekijken dan wat er moet gebeuren. Soms is dat een complete vervanging van de huisaansluiting. “Soms ook is er alleen een meterbeugeltje aan vervanging toe”, zegt Eline. Monteurs bellen voor de controle eerst een keer aan. Bent u op dat moment niet thuis? Dan maken ze op een later moment een afspraak met u. De controles vinden meestal zo’n zes weken voordat de werkzaamheden in een straat beginnen plaats.

Bij de beoordeling van de kwaliteit van de huisaansluiting is er eigenlijk maar één ding belangrijk: veiligheid. Is er ook maar een beetje twijfel of de huisaansluiting nog in orde is, dan wordt die vervangen en komt er een nieuwe voor in de plaats. Uiteraard hoeft u hier niet voor te betalen. Voor de vervangingswerkzaamheden wordt er altijd van tevoren een afspraak gemaakt. Deze werkzaamheden vinden tegelijk plaats met de vervanging van de hoofdleiding in de straat.

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht?
013Infra is een samenwerking van
Logo van enexis
Logo van Brabant
Logo van KPN
Logo van Gemeente Tilburg