Video over ondergrondse werkzaamheden Willem II-straat

10 november 2021

Enexis Netbeheer en Brabant Water vervangen kabels en leidingen in de Willem II-straat en KPN NetwerkNL rolt glasvezel uit. Maar dat gebeurt op veel meer plekken in de binnenstad. Bijzonder is dat er ook nieuwe riolering komt, maar vooral dat de Willem II-straat wordt voorbereid op klimaatverandering.

Koeler en minder wateroverlast

Dit gebeurt door het nemen van zogeheten klimaatadaptieve maatregelen. Zo komt er meer groen in de straat, wat zorgt voor verkoeling. Ook moeten de maatregelen leiden tot minder wateroverlast als het hard regent.

In het filmpje legt projectleider Jan Mastenbroek van de gemeente uit hoe het werkt. Regenwater gaat voortaan niet meer via de riolering rechtstreeks naar de waterzuivering. Een krattensysteem zorgt ervoor dat het regenwater langer in de bodem blijft. Daarvan profiteert het toekomstige groen in de straat. Bovendien wordt de grond zo minder droog en is de kans dat de straat bij veel regen overstroomt kleiner.

Nieuwe bomen

De werkzaamheden in de Willem II-straat zullen in augustus 2022 afgerond zijn. Dat is inclusief het planten van nieuwe bomen en ander groen.

Ook de Stationsstraat wordt op termijn op een vergelijkbare manier ingericht. De plannen daarvoor zijn afgelopen zomer aan de bewoners gepresenteerd. Het definitieve ontwerp volgt naar verwachting komend voorjaar. En dan is het de bedoeling dat in de lente van 2023 de eerste schop de grond ingaat in de Stationsstraat.

Bekijk de video van de gemeente Tilburg

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht?
013Infra is een samenwerking van
Logo van enexis
Logo van Brabant
Logo van KPN
Logo van Gemeente Tilburg