Vernieuwing kabels en leidingen binnenstad Tilburg op laag pitje vanwege coronavirus

20 maart 2020

De vernieuwing van kabels en leidingen in de Tilburgse binnenstad wordt grotendeels stilgelegd. Dit vanwege het heersende coronavirus. Werkzaamheden zonder direct klantcontact gaan zoveel mogelijk door. KPN NetwerkNL neemt voorzorgsmaatregelen bij het bezoeken van bewoners. Betrokken partijen nemen uiteraard geen onnodige risico’s.

Geen direct klantcontact

Enexis Netbeheer en Brabant Water stoppen voorlopig met het vernieuwen van de gas- en waterleiding in de binnenstad. Bij deze werkzaamheden moeten monteurs ook werkzaamheden aan de huisaansluiting bij bewoners thuis uitvoeren. Als dat bij een bewoner in verband met het coronavirus niet kan of mag, kunnen de rest van de werkzaamheden ook niet meer doorgaan. Daarom is het nodig om deze werkzaamheden in zijn geheel uit te stellen.

In de praktijk betekent dit dat het inmiddels vertrouwde straatbeeld van ‘de mannen in de sleuf’ op korte termijn grotendeels verdwijnt. Zij zullen voornamelijk nog afrondende werkzaamheden verrichten zoals het herstellen van het straatwerk indien nodig.

KPN NetwerkNL gaat wel door met de aanleg van glasvezel. Daarbij hanteren ze een aantal voorzorgsmaatregelen voor werkzaamheden binnenshuis. Als de monteur van KPN NetwerkNL de werkzaamheden in huis niet kan uitvoeren, wordt het glasvezelnetwerk alsnog aangelegd. Op een later moment komt de monteur dan terug om de aansluiting in huis te monteren. Dit kan zonder dat de straat nogmaals open moet.

Richtlijnen RIVM

Werkzaamheden van Enexis Netbeheer en Brabant Water waarvoor geen contact met bewoners nodig is, gaan voorlopig wel door. Denk daarbij aan het leggen van elektriciteitskabels indien noodzakelijk. Medewerkers van de betrokken partijen zullen uiteraard de richtlijnen van het RIVM aanhouden. Dat betekent bijvoorbeeld geen onderling contact tussen werknemers van verschillende partijen.

Planning binnenstad

Door de maatregelen die in verband met het coronavirus zijn genomen, zal de uitvoering van de werkzaamheden in 2020 uitlopen. We maken een nieuwe planning en gaan verder met de werkzaamheden zodra het RIVM aangeeft dat we weer veilig bij mensen thuis kunnen werken. De nieuwe planning kunt u tegen die tijd uiteraard ook op deze website vinden.

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht?
013Infra is een samenwerking van
Logo van enexis
Logo van Brabant
Logo van KPN
Logo van Gemeente Tilburg