Terugblik inloopavond 29 augustus

02 september 2019

“Fijn om persoonlijk vragen te kunnen stellen.” Bewoner van de Fabriekstraat Yorick Poortvliet is tevreden over de inloopavond op 29 augustus. “Online kun je niet doorvragen.”

Als de inloopavond in Natuurmuseum Brabant om 19.00 uur begint, komen de eerste bewoners al. Medewerkers van vijf organisaties staan klaar om hen te informeren over de werkzaamheden in hun straat. Uitgenodigd zijn mensen uit de Fabriekstraat en de Noordhoekring, waar op 9 september wordt begonnen met het vervangen van kabels en leidingen in de Tilburgse binnenstad.

Parkeergarage bereikbaar?

Henry van Geloven heeft maar één vraag. De bewoner van een appartementencomplex in de Fabriekstraat wil weten of de parkeergarage onder het gebouw bereikbaar blijft. Hij krijgt antwoord van omgevingsmanager Maikel van der Meijs van Rasenberg Kabels en Leidingen uit Dongen, onderdeel van de APK Group. Die verzekert de bewoner dat de parkeergarage nooit langer dan een dag onbereikbaar is en dat hij daarover bericht ontvangt.

Even verderop drinken enkele bewoonsters van Residence De Noordhoek een kopje thee. Ze zijn samen naar de inloopavond gekomen. Een van hen is Annie Wolbrink. Ze was benieuwd of tijdens de werkzaamheden steeds één rijbaan van de Noordhoekring toegankelijk blijft. Het antwoord was ja.

Glasvezel

Yorick Poortvliet uit de Fabriekstraat had op internet al het nodige gevonden over het vervangen van kabels en leidingen in de binnenstad. Maar daarmee waren nog niet al zijn vragen beantwoord. Op de plattegronden die overal ophangen in het museumcafé, vond hij al veel meer informatie. En hij heeft uitgebreid met iemand van KPN NetwerkNL gesproken over de glasvezelkabels die tegelijk met nieuwe gas-, elektriciteits- en waterleidingen de grond in gaan. Yorick en zijn gezin verheugen zich nu al op supersnel internet. En daarom heeft hij meteen een abonnement afgesloten.

Behalve van Rasenberg en KPN zijn er medewerkers aanwezig van Enexis Netbeheer, Brabant Water en gemeente Tilburg. Ad Marijnissen van Enexis Netbeheer vindt de opkomst tijdens de inloopavond niet slecht. Hij heeft aardig wat mensen gesproken en blikt tevreden terug. “Ik heb uitleg kunnen gegeven en bewoners gerust kunnen stellen.”

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht?
013Infra is een samenwerking van
Logo van enexis
Logo van Brabant
Logo van KPN
Logo van Gemeente Tilburg