Samenwerking BMT en 013infra goed voor ondernemers

04 september 2020

De prettige samenwerking tussen Binnenstadmanagement Tilburg (BMT) en de mensen van het project 013infra komt ondernemers ten goede. Daar is Jannet Wouters van overtuigd. Ze is voorzitter van de werkgroep bereikbaarheid binnenstad van BMT.

Neem nu de vernieuwing van kabels en leidingen in de Juliana van Stolbergstraat, die 7 september begint. Dit is de eerste straat in het kernwinkelgebied die wordt aangepakt.

Tegengestelde belangen

Hier spelen duidelijk tegengestelde belangen. “De ondernemers in de binnenstad hopen dit najaar een goede omzet te kunnen draaien”, beseft Jannet. Die kunnen ze goed gebruiken na een mager voorjaar door corona. Op graafwerkzaamheden in hun straat zitten ze dus niet direct te wachten. Ze vrezen een slechte bereikbaarheid.

Maar ondernemers beseffen ook de noodzaak van de vervanging van met name verouderde gasleidingen. Dat is mede te danken aan de voorlichting die de omgevings- en projectmanager van 013infra begin dit jaar gaven tijdens de jaarlijkse ondernemersbijeenkomst van BMT. Jannet: “De werkzaamheden moeten wel dóór. En elke straat komt een keer aan de beurt.”

Creatieve oplossingen

In zo’n situatie zoekt Jannet, samen met omgevingsmanager Eline Beijne van 013infra, naar creatieve oplossingen. Zo gaat 013infra gebruikmaken van bouwdoeken, die eigenlijk zijn ontworpen om de binnenstad tijdens corona gastvrij én veilig te houden. Sommige zijn ook bruikbaar om winkelpubliek duidelijk te maken dat ze tijdens de graafwerkzaamheden gewoon welkom zijn.

Pijn verzachten

Het is slechts een klein voorbeeld van hoe BMT en de mensen van 013infra samen de ‘pijn’ voor ondernemers proberen te verzachten. Jannet: “Het belangrijkste is dat we van elkaar weten welke keuzes we maken en waarom. Dat leidt tot wederzijds begrip.”

Ze vergelijkt het met een tuinfeest bij de buren, dat wordt aangekondigd door een briefje in de bus en de uitnodiging even wat te komen drinken. “Dat maakt de herrie er niet minder om, maar je ervaart toch minder overlast.”

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht?
013Infra is een samenwerking van
Logo van enexis
Logo van Brabant
Logo van KPN
Logo van Gemeente Tilburg