Projectleider Joost Claassen zet de grote lijn uit

16 november 2022

Vóór 2024 moet Enexis Netbeheer van de rijksoverheid alle gasleidingen van grijs gietijzer vervangen door kunststof exemplaren. Joost Claassen zorgt er onder meer voor dat de planning wordt gehaald.

Joost werkt nu bijna een jaar als projectleider gasvervanging in Midden-Brabant voor Enexis Netbeheer. 013infra is een van de opgaven in de regio waarbij hij betrokken is. Regelmatig is hij te vinden in het projectbureau aan de Piusstraat. “Toen ik hier net begon, vroeg ik me af of we de planning wel zouden halen”, zegt hij. Samen met anderen kwam hij tot oplossingen om de vervanging van kabels en leidingen in de binnenstad te versnellen.

Budget

Dat is vooral een kwestie van mensen en organisaties op één lijn krijgen. Ondernemers en inwoners hebben zo hun wensen. Hetzelfde geldt voor projectpartners als de gemeente, Brabant Water, KPN Netwerk, en voor de betrokken aannemers. Brandweer en andere hulpdiensten stellen veiligheidseisen. En Enexis wil een betrouwbaar leidingnetwerk, binnen het budget blijven en de vaart erin houden. Joost zoekt dan naar oplossingen die het proces kunnen versnellen én waar iedereen mee kan leven.

Wir-war

Over de vervanging van kabels en leidingen in de Nieuwlandstraat moest hij bijvoorbeeld in gesprek met de brandweer. Samen onderzochten ze een werkwijze die rekening houdt met de bereikbaarheid voor hulpdiensten én die niet onnodig veel tijd kost. Aan de Heuvelring speelde iets anders. Daar zat een wir-war van vaak ongebruikte kabels en leidingen in de grond, die de werkzaamheden dreigden te vertragen. Samen met de andere partijen binnen 013infra ging Joost op zoek naar de beste oplossing voor dit probleem.

Ongeveer een derde van de tijd die Joost voor Enexis werkt, besteedt hij aan de vervanging van kabels en leidingen in de binnenstad. Heel veel hoeft hij zich er overigens niet mee te bemoeien. “Het project 013infra loopt al langer en loopt goed. Iedereen kent elkaar en weet elkaar te vinden.”

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht?
013Infra is een samenwerking van
Logo van enexis
Logo van Brabant
Logo van KPN
Logo van Gemeente Tilburg