Pas gelegde hoofdleiding voor gas vervangen

28 juli 2021

Enexis Netbeheer vervangt in de zomer een pas gelegde hoofdgasleiding aan de Spoorlaan. De kwaliteit voldoet niet aan de strenge eisen voor gasleidingen. Alleen de stoep hoeft open en het werk valt in de zomervakantie. Daardoor blijft de overlast zoveel mogelijk beperkt.

Aan nieuwe gasleidingen worden hoge kwaliteitseisen gesteld. Daarom worden ze, ook als ze pas zijn gelegd, streng gecontroleerd.

Twijfels over kwaliteit

Bij zo’n controle zijn twijfels ontstaan over een begin vorig jaar gelegde gasleiding. Sommige verbindingen van de hoofdleiding voldeden mogelijk niet aan de strengste kwaliteitseisen. Dit leverde op korte termijn geen veiligheidsrisico’s op. Toch heeft Enexis Netbeheer besloten de hele leiding te vervangen om mogelijke risico’s in de toekomst te voorkomen. Landelijke regels schrijven dit ook voor.

Dit betekent dat een deel van de Spoorlaan weer moet worden opengebroken. Het gaat om het stuk tussen Stationsstraat en Willem II-straat. Alleen de stoep tegenover het spoor wordt opengebroken.

Eén rijbaan blijft toegankelijk voor autoverkeer en parkeergarages blijven bereikbaar. Fietsers en voetgangers worden omgeleid.

Doorwerken in de bouwvak

De werkzaamheden beginnen maandag 2 augustus en duren tot ongeveer vrijdag 10 september 2021. Aannemer Rasenberg APK werkt gewoon door in de bouwvak. Dat is de periode van 3 weken dat alle werkers in de (wegen)bouw normaal gesproken zomervakantie hebben.

Enexis Netbeheer en Rasenberg APK hebben bewust voor deze periode gekozen, in overleg met de gemeente. Ze denken dat in deze 6 weken de overlast beperkt kan blijven.

Tegelijk met de vernieuwing van de gasleiding, legt KPN Netwerk NL glasvezel aan in dit deel van de Spoorlaan. Als de stoep toch openligt, worden die werkzaamheden meteen meegenomen.

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht?
013Infra is een samenwerking van
Logo van enexis
Logo van Brabant
Logo van KPN
Logo van Gemeente Tilburg