Nieuwe kabels en leidingen onder terrassen binnenstad

20 mei 2020

Nu horecaondernemers hun terrassen toch niet mogen gebruiken in verband met de coronamaatregelen, worden op het Heuvelplein en aan de Oude Markt kabels en leidingen vervangen. Als alles meezit, zijn de sleuven voor 1 juni dicht en kunnen tafels en stoelen weer worden teruggezet.

Alleen maar terrassen

Wat is een goed moment om kabels en leidingen te vervangen aan de Oude Markt en de Heuvelring-West? In straten waar (bijna) alleen maar terrassen zijn? Enexis Netbeheer, Brabant Water en KPN NetwerkNL hadden tot voor kort nog geen goed antwoord op deze vraag.

Met de coronacrisis veranderde dat. Want nu horecaondernemers toch geen gasten mogen ontvangen, hebben ze weinig overlast van de werkzaamheden. De bedoeling is dat de nieuwe kabels en leidingen voor 1 juni in de grond liggen. Dat is de dag waarop - zoals het er nu naar uitziet - de horeca weer beperkt open mag.

Overleg met BMT

De beslissing om de noodzakelijke werkzaamheden naar voren te halen, is genomen in samenspraak met de gemeente en BMT (Binnenstadsmanagement Tilburg). Omgevingsmanager Eline Beijne van het project 013Infra: “We hebben regelmatig overleg met BMT. En die was er een groot voorstander van om de Heuvel en de Oude Markt nú aan te pakken.” De gewijzigde planning betekende voor aannemer Rasenberg APK dat deze klus heel snel moest worden voorbereid. “Het was spannend, maar het is gelukt”, zegt Eline.

Vier straten tegelijk

De voor deze maanden geplande werkzaamheden in de Poststraat en de Langestraat gaan ook gewoon door. “In plaats van in twee straten, werken we nu dus in vier straten tegelijk,” zegt Eline. “Door de coronacrisis hebben de werkzaamheden een tijdje stilgelegen. Op deze manier kunnen we de ontstane achterstand voor een deel wegwerken.”

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht?
013Infra is een samenwerking van
Logo van enexis
Logo van Brabant
Logo van KPN
Logo van Gemeente Tilburg