“Met z’n drieën zorgen we dat alles goed loopt”

05 juli 2021

Sven is de rechterhand van uitvoerder Ad Roozen. Twee dagen per week ondersteunt hij hem bij allerlei klussen. Eén ervan is het regelen van wegafzettingen. Dat blijkt meer werk dan alleen een paar hekken en borden plaatsen.

Verkeersbord weg

“Acht tot tien weken voordat een verkeersmaatregel nodig is, ga ik op locatie kijken” zegt Sven. Stap twee is contact leggen met de bij het project betrokken aannemer gespecialiseerd in verkeerstechniek. In overleg met Sven zorgt die voor een tekening waarop te zien is wat waar komt te staan. Dat ontwerp moet vervolgens langs de gemeente. Keurt die het goed, dan volgt aanmelding in een speciaal systeem. Hiermee kunnen gemeenten, provincies en aannemers verkeersmaatregelen op elkaar afstemmen. Bovendien komen wegversperringen en dergelijke zo in de meeste routeplanners te staan en zijn hulpdiensten automatisch op de hoogte.

In de binnenstad is er altijd het risico dat een dronken stapper een eenmaal geplaatst verkeersbord weghaalt. Sven: “Daarom maakt de ploeg die buiten aan het werk is, elke avond een foto: zo hebben wij het achtergelaten.” Dit heeft te maken met aansprakelijkheid voor de verzekering. “Als een automobilist bijvoorbeeld geen tegenliggers verwacht omdat er geen bord meer staat, kan dat tot ongelukken leiden.”

Shovel regelen

Er is nog iets waar Sven veel uren in steekt: materialen bestellen en zorgen dat die worden betaald. Ook dat gaat deels via een online platform. “Als we bijvoorbeeld leidingen nodig hebben, bestel ik die via een systeem dat opdrachtgever Enexis Netbeheer hiervoor heeft ingericht.”

Soms ondersteunt Sven ook omgevingsmanager Eline Beijne. “Zo was er laatst een restauranteigenaar die zijn terrasschermen niet uit de grond getild kreeg. In zo’n situatie regel ik dat er even iemand komt met een shovel om te helpen.”

De samenwerking met ‘de jongens buiten’ en met zijn twee directe collega’s is goed, vervolgt Sven. “Met z’n drieën zorgen we dat alles loopt. En dat gaat al 2 jaar goed.”

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht?
013Infra is een samenwerking van
Logo van enexis
Logo van Brabant
Logo van KPN
Logo van Gemeente Tilburg