Maak kennis met de omgevingsmanager

28 februari 2020

Sinds begin november is Eline Beijne de nieuwe omgevingsmanager van het project 013Infra in de Tilburgse binnenstad. Ze is in dienst van aannemer Rasenberg APK. “Met de uitvoerende werkzaamheden houd ik me niet bezig. Wel met alles wat eromheen speelt.”

Even kijken

Ruim voordat de werkzaamheden in een straat beginnen, gaat Eline altijd even kijken. Welke bedrijven of andere organisaties zitten er? Zijn er invalidenparkeerplaatsen? Van wie zijn de garageboxen die niet bereikbaar zijn als de straat is opgebroken? Vervolgens neemt ze contact op met degene die het aangaat. Met als doel overlast tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken.

Belangen behartigen

Met welke belangen moeten we als aannemersbedrijf rekening houden? Dat is altijd de vraag die ze zichzelf stelt. “Ik denk dan: wat zou ik zelf willen weten als ik hier woon of werk?”

Het is haar taak om alle belangen zo goed mogelijk te behartigen. Dat betekent in de praktijk veel overleggen. Met winkeliers bijvoorbeeld, die van haar willen weten hoe ze bereikbaar blijven tijdens de werkzaamheden. “Ze moeten met die winkel wél hun brood verdienen.”

Ze kan belanghebbenden vaak niet geven wat ze het liefst hebben. Maar ze probeert hen altijd tegemoet te komen. Hen informeren, samen naar een oplossing zoeken, goede afspraken maken, hen geruststellen. Het minste wat ze kan bieden? “Een luisterend oor.”

Omgevingsmanager écht nodig

Niet elk project heeft een omgevingsmanager. Maar in de binnenstad - met zoveel bewoners, ondernemers en gebruikers - is dat écht nodig. “Door alle appartementen wonen er per vierkante meter meer mensen dan in een gewone woonwijk. Verder heb je te maken met winkelend en uitgaanspubliek. En met andere bedrijven die hier werkzaamheden uitvoeren.”

Eline is tijdens kantooruren rechtstreeks bereikbaar. Haar telefoonnummer is 088 751 01 10. Haar mailadres: kernwinkelgebied@rasenberg-apk.nl. Ook is ze aanwezig tijdens het inloopspreekuur.

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht?
013Infra is een samenwerking van
Logo van enexis
Logo van Brabant
Logo van KPN
Logo van Gemeente Tilburg