Laatste klus 013infra begonnen

09 oktober 2023

Vorige week is op de Korte Heuvel gestart met het vernieuwen van kabels en leidingen en de aanleg van een glasvezelnetwerk. Een klus waarbij het projectteam alle ervaringen van vier jaar 013infra in de praktijk brengt.

Tijdige voorbereiding en communicatie

Tijdens de corona-lockdown van eind 2021 zijn de eerste (online) gesprekken begonnen tussen het projectteam van 013infra en de horecaondernemers van de Korte Heuvel. Destijds was het de bedoeling om in het vroege voorjaar van 2022 te starten met de werkzaamheden. Maar omdat er al snel weer een einde kwam aan de lockdown, werd gezamenlijk besloten het werk op de Korte Heuvel later uit te voeren.

Er volgden nog vele gesprekken. “De ondernemers hebben meegedacht over de verschillende mogelijkheden” vertelt uitvoerder Ad Rozen. Ze kozen voor een scenario waarbij het werk wordt opgeknipt in zes elkaar opvolgende fases. Zo is niet de hele straat tegelijk opgebroken, en zijn de ondernemingen beter bereikbaar. De werkzaamheden zijn maandag 2 oktober gestart en duren naar verwachting tot begin april 2024.

Glasvezelversterkt kunststof

Zowel in de kerstvakantie als tijdens carnaval liggen er geen leidingsleuven open. Zo kunnen duizenden ‘kruiken’ toch feestvieren zoals ze gewend zijn. “En ook de optocht kan gewoon door de Korte Heuvel”, zegt projectleider Joost Claassen.

Er wordt alles gedaan om ervoor te zorgen dat het uitgaansstraatje veilig blijft. Werknemers van Rasenberg APK controleren dagelijks de verkeersafzettingen en zorgen dat er geen losliggende materialen aanwezig zijn.

Verder zijn elke donderdagmiddag tot maandagochtend de sleuven afgedekt met speciale platen van glasvezelversterkt kunststof. Daarmee heeft het projectteam eerder goede ervaringen opgedaan in de Heuvelstraat en bij uitgaansgelegenheden aan de Heuvelring. Deze platen zijn ontzettend stevig en er zit een antislip-laag op.

Inzet gebiedsconciërge

Tijdens de werkzaamheden op de Korte Heuvel wordt ook gebiedsconciërge Bert van Haaren ingezet. Bert is vier dagen in de week aanwezig. Hij vormt het aanspreekpunt voor de uitbaters van de vele cafés en restaurants in de straat en beantwoordt vragen over bijvoorbeeld laden en lossen. Als oud-stratenmaker weet hij hoe het eraan toegaat bij dit soort projecten. Daarnaast zijn er op werkdagen ook altijd twee verkeersregelaars aanwezig.

Een-op-een gesprekken

De ondernemers zijn goed voorbereid op de werkzaamheden en weten wat er gaat gebeuren. Het projectteam heeft verschillende gesprekken gehad met onder andere Dennis de Reuver, voorzitter van de ondernemersvereniging Korte Heuvel. Ook zijn er persoonlijke brieven verstuurd en hebben omgevingsmanagers Dagmar Neijssen en Marreina Bruurs de ondernemers een-op-een gesproken.

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht?
013Infra is een samenwerking van
Logo van enexis
Logo van Brabant
Logo van KPN
Logo van Gemeente Tilburg