Inloopavond werkzaamheden Poststraat en Langestraat

30 januari 2020

In maart begint aannemer Rasenberg APK met de vernieuwing van kabels en leidingen in de Poststraat en de Langestraat. Dit gebeurt in opdracht van Enexis Netbeheer, Brabant Water, KPN NetwerkNL en gemeente Tilburg. Om bewoners en ondernemers over de werkzaamheden te informeren, is er op 5 februari een inloopavond in het Natuurmuseum.

Vragen beantwoorden

Bezoekers van de inloopavond krijgen informatie over bijvoorbeeld parkeren, afval ophalen en de planning. Medewerkers van alle betrokken partijen zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

De inloopavond duurt van 19.00 tot 20.30 uur. Koffie, thee en iets lekkers staan klaar. Het Natuurmuseum is aan de Spoorlaan 434.

Verouderd materiaal

De gasleidingen in de Tilburgse binnenstad zijn gemaakt van grijs gietijzer. Omdat dit verouderd materiaal is, moeten ze van de overheid voor 2024 zijn vervangen door kunststof leidingen.

Enexis Netbeheer is verantwoordelijk voor het vernieuwen van de gasleidingen. De netbeheerder trekt in dit project samen op met Brabant Water. Nu de straat toch wordt opgebroken, vervangt het waterleidingbedrijf meteen leidingen die op korte termijn aan vervanging toe zijn.

Aanleg glasvezel

Ook KPN NetwerkNL doet mee in het project. Waar wordt gegraven, legt het bedrijf zo mogelijk meteen glasvezel aan. Bewoners en ondernemers in de binnenstad die benieuwd zijn of hun pand wordt aangesloten op het glasvezelnetwerk, kunnen een postcodecheck doen op kpnnetwerk.nl.

Enexis, Brabant Water, KPN NetwerkNL werken ook samen met de gemeente Tilburg. Ze stemmen werkzaamheden op elkaar af, zodat bewoners en ondernemers maar één keer ongemak hebben in hun straat.

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht?
013Infra is een samenwerking van
Logo van enexis
Logo van Brabant
Logo van KPN
Logo van Gemeente Tilburg