Horecaondernemers Heuvelplein klaar voor de zomer

09 juli 2020

De horecaondernemers aan het Tilburgse Heuvelplein zijn klaar voor de zomer. Met extra ruimte voor terrassen – in verband met corona - en nieuwe kabels en leidingen al in de grond, kunnen ze er weer volop tegenaan.

Ontsmetten

Het is 10 uur in de ochtend en Marc Janssens zit op het terras van zijn café-restaurant The Talk aan het Heuvelplein. Zomaar op hem afstappen zit er niet in. “Wilt u eerst even uw handen ontsmetten?” vraagt de serveerster.

Algemeen directeur Marc komt aanlopen en geeft een elleboog. Anderhalve maand geleden moest je nog laveren tussen pallets met stenen en hopen zand om The Talk te bereiken. Nu is de ruimte voor het café weer helemaal ingericht met tafels en stoelen.

Al vervangen

“Het is superfijn dat de kabels en leidingen al zijn vervangen vóórdat de terrassen open mochten”, zegt Marc. Eind maart bracht hij het onderwerp ter sprake in een overleg met Binnenstad Management Tilburg, samen met Karinn Werners van restaurant Havanna. Ze hadden bedacht: waarom niet de ondergrondse infrastructuur vernieuwen als de terrassen toch dicht zijn vanwege corona? Hun suggestie werd overgenomen en in mei gingen de mannen van Rasenberg APK aan de slag.

Hij is vol lof over de flexibele opstelling van de ploeg, die in 3 weken tijd de klus wist te klaren. “Ze waren altijd bereid ons te helpen, bijvoorbeeld met het verplaatsen van parasols en windschermen. En toen we begonnen met het aanbieden van afhaallunches, zorgden ze ervoor dat ons café-restaurant tijdens openingstijden altijd goed bereikbaar was.”

Over de communicatie met de aannemer en andere bij het project betrokken partijen is Marc ook zeer te spreken. Hij kon met praktische vragen altijd bij hen terecht.

Fontein uit

Verder is hij blij dat de gemeente horecadondernemers tegemoet is gekomen, door extra vierkante meters op het plein beschikbaar te stellen voor terrassen. “Doordat de fontein uitstaat, hebben we meer ruimte. Zo kunnen we – ondanks de 1,5-metermaatregel - toch nog zo’n driekwart van het gebruikelijke aantal zitplaatsen aanbieden.”

Ook tijdens de vakantiekermis, die plaatsvindt vanaf 17 juli, blijven de terrassen op het Heuvelplein staan. De gemeente houdt zich daarmee aan haar eerdere belofte aan de horeca. En de ondernemers blijven intussen hun stinkende best doen om de coronamaatregelen zo goed mogelijk na te leven. Marc: “Het is geven en nemen.”

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht?
013Infra is een samenwerking van
Logo van enexis
Logo van Brabant
Logo van KPN
Logo van Gemeente Tilburg