Heuvelring maandag 12 en dinsdag 13 april afgesloten

08 april 2021

Er wordt hard gewerkt aan het vervangen van kabels en leidingen in de binnenstad van Tilburg. Momenteel zijn de nutsbedrijven aan de slag op de Heuvelring. Vanwege deze werkzaamheden is de Heuvelring op maandag 12 vanaf 7.00 uur tot en met dinsdag 13 april 16.00 uur afgesloten voor al het doorgaand verkeer. Er wordt een omleiding ingesteld voor zowel autoverkeer als voetgangers en fietsers.

Tijdelijke verkeersmaatregelen

Als de Heuvelring is afgesloten, wordt doorgaand autoverkeer vanaf de Spoorlaan omgeleid via de Ringbaan- Oost en de Broekhovenseweg. Er zijn tijdens de afsluiting verschillende verkeersregelaars aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden. Iedereen die niet met de auto in het centrum hoeft te zijn, wordt geadviseerd om niet via de Cityring maar via de ringbanen naar hun bestemming te rijden. Dit zorgt voor minder opstoppingen in het centrum en is bovendien sneller.

Fietsers worden via de Veemarktstraat omgeleid richting de Jan Aartsestraat en voetgangers via de Juliana van Stolbergstraat richting het Piusplein.

Waarom vervangen?

De gasleidingen in de binnenstad van Tilburg zijn gemaakt van grijs gietijzer. Enexis moet deze leidingen van de overheid voor 2024 zijn vervangen door kunststof leidingen. Het waterleidingnet in de binnenstad is grotendeels in de jaren 50 aangelegd. Brabant Water niet af tot de eerste tekenen van veroudering, maar gaat de leidingen waar nodig op tijd vernieuwen. KPN Netwerk NL pakt deze gelegenheid meteen aan om hier een glasvezelkabelnetwerk aan te leggen. Door deze werkzaamheden te combineren, wordt de overlast zoveel mogelijk beperkt.

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht?
013Infra is een samenwerking van
Logo van enexis
Logo van Brabant
Logo van KPN
Logo van Gemeente Tilburg