Glasvezelvoorbereiders KPN NetwerkNL komen langs

09 december 2019

Vanaf maandag 9 december komen in de binnenstad glasvezelvoorbereiders van KPN NetwerkNL langs. Ze onderzoeken de beste plek voor een glasvezelaansluitpunt. Iedereen die toestemming heeft gegeven, krijgt er een. Mensen die nog geen toestemming hebben gegeven, maar wel interesse hebben in glasvezel kunnen dat bij de voorbereiders aangeven.

Legitimatie

De glasvezelvoorbereiders gaan langs bij elk pand in de straat waar KPN NetwerkNL op dat moment aan het werk is. Ze maken van tevoren geen afspraak. Wie niet thuis is, krijgt een kaartje in de brievenbus. Daarop staat hoe alsnog een afspraak kan worden gemaakt. De voorbereiders hebben altijd een legitimatiepas bij zich. Daaruit blijkt dat zij namens KPN NetwerkNL komen.

Aansluitpunt

Het meest geschikte punt in huis of bedrijfspand is meestal de meterkast, maar het kan ook een andere plek zijn. Er moet bijvoorbeeld een stopcontact aanwezig zijn. De glasvezelvoorbereider vraagt ook toestemming voor werkzaamheden in en rond het pand.

Installatie gebeurt later

De naam zegt het al: de glasvezelvoorbereiders bereiden alleen voor. Het glasvezelaansluitpunt zelf wordt pas later geïnstalleerd. Er hoeft voor de installatie van het glasvezelaansluitpunt alleen maar een gat te worden gegraven voor het huis. Dit is niet veel groter dan een stoeptegel. Alles wordt daarna weer netjes achtergelaten. Er zijn ook graafwerkzaamheden nodig om woningen of bedrijven te verbinden met de ‘hoofdglasvezelkabel’ onder de grond. Die werkzaamheden gebeuren zo veel mogelijk als de straat toch al openligt voor de vervanging van kabels en leidingen.

Glasvezelabonnement

Elk pand krijgt een glasvezelaansluitpunt dat gratis wordt geïnstalleerd. Zodra dit is gebeurd, kunnen bewoners of ondernemers in principe gebruikmaken van glasvezel. Ze moeten dan wel een glasvezelabonnement hebben of afsluiten. Dat kan bij diverse providers die gebruikmaken van het open netwerk van KPN NetwerkNL. Glasvezel zorgt voor sneller en stabieler internet. Dat betekent gamen zonder haperingen en heel snel bestanden down- en uploaden. In dit filmpje is te zien hoe een bezoekje van de glasvezelvoorbereider verloopt. Meer informatie over glasvezel is te vinden op www.kpnnetwerk.nl

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht?
013Infra is een samenwerking van
Logo van enexis
Logo van Brabant
Logo van KPN
Logo van Gemeente Tilburg