Gebiedsconciërge en omgevingsmanager leiden werkzaamheden Heuvelstraat in goede banen

22 mei 2023

De vervanging van kabels en leidingen in de Heuvelstraat loopt gesmeerd, concludeert Dagmar Neijssen. Dit is mede te danken aan de inzet van een gebiedsconciërge in de drukke winkelstraat.

“Zo’n sleuf heeft behoorlijk wat impact, zeker op een plek waar zoveel mensen passeren”, zegt Dagmar, omgevingsmanager bij aannemer Rasenberg APK. “Daarom hebben we besloten een gebiedsconciërge in te zetten.”

Zijn naam is Bert van Haaren en hij is vijf ochtenden en vier middagen in de week aanwezig. Hij vormt het aanspreekpunt voor de vele ondernemers in de straat. Bert beantwoordt bijvoorbeeld vragen over laden en lossen en hij begeleidt het winkelend publiek. Als oud-stratenmaker weet hij hoe het eraan toegaat bij dit soort projecten. Naast de gebiedsconciërge zijn er op werkdagen ook altijd twee verkeersregelaars actief.

Middenspanningskabel

Het oostelijke en drukste deel van de Heuvelstraat wordt sinds januari 2023 onderhanden genomen. Werknemers van Rasenberg APK vervangen de gasleidingen en leggen onder andere een middenspanningskabel aan. Ook wordt de straat voorzien van een glasvezelverbinding.

De klus duurt tot begin juni en is opgeknipt in drie fasen. Het eerste deel, van de Heuvelring tot aan de Juliana van Stolberstraat, was volgens Dagmar een lastig, smal gedeelte. “Ondanks veel regen en ook sneeuw begin januari, is het toch gelukt om hier vóór carnaval de klus te klaren, zoals we hadden afgesproken.” Dagmar kijkt zeer tevreden terug op de eerste twee fases van het project. Ze heeft er alle vertrouwen in dat de laatste fase, tot aan de Willem II-straat, ook goed zal gaan.

Inloopochtend

Dat alles zonder al te veel wanklank is verlopen, heeft volgens haar vooral te maken met goede voorbereiding en goede communicatie. Alle ondernemers in de straat zijn in november uitgenodigd voor een inloopochtend. En met sommigen was er een-op-een contact. “We hadden bijvoorbeeld met hotel Mercure een gedetailleerde planning doorgesproken.” Daarnaast zijn op alle adressen brieven bezorgd of persoonlijk afgegeven en wordt er een nieuwsbrief verspreid.

De mensen van het project 013infra proberen zoveel mogelijk rekening te houden met ondernemers en bezoekers in de Heuvelstraat. Zoals altijd zijn alle winkels toegankelijk via loopbruggen. Soms worden de sleuven ook toegedekt met glasvezelversterkte platen. Dagmar: “En als bijvoorbeeld de stroom in een pand er een keer af moet, doen we dat op een ochtend vóórdat de winkel geopend is, in afspraak met de winkelmanager uiteraard.”

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht?
013Infra is een samenwerking van
Logo van enexis
Logo van Brabant
Logo van KPN
Logo van Gemeente Tilburg