Dufec had weinig overlast van werkzaamheden Fabriekstraat

17 januari 2020

Dufec, gespecialiseerd in verkeersonderzoek en de verwerking van verkeerskundige data, is gevestigd aan de Poststraat. Maar het bedrijf heeft parkeerplaatsen op een terrein aan de Fabriekstraat. De overlast door de werkzaamheden daar viel reuze mee.

8 parkeerplaatsen

Rob Croes is directielid en projectleider van Dufec. Voor medewerkers, klanten en de twee bedrijfsauto’s heeft Dufec acht parkeerplaatsen op een terrein aan de Fabrieksstraat. Rob las afgelopen zomer in het Brabants Dagblad over de vervanging van kabels en leidingen in de binnenstad. Daarna nam hij contact op met de gemeente. Die verwees hem door naar aannemer Rasenberg APK. “Ik heb verteld dat we niet aan de Fabrieksstraat gevestigd zijn, maar daar wel parkeren. Toen wisten ze dat we belanghebbende zijn.”

Eén week niet bereikbaar

De graafwerkzaamheden in de Fabrieksstraat begonnen op 4 november en zijn 11 januari klaar. Maar de aannemer kon Rob geruststellen: het parkeerterrein zou maar één week niet bereikbaar zijn. Dat werd onderling goed opgelost: In die ene week konden medewerkers en klanten uitwijken naar parkeergarage Knegtel.

Maar veel is dat niet nodig geweest. De twee bedrijfsauto’s stonden meestal voor de deur bij personeelsleden die dichtbij het centrum wonen. “En één medewerker van ons die in Alphen woont, ging die week op de fiets”, zegt Rob.

Communicatie

Toen Dufec eenmaal als belanghebbende bekend stond, werd het bedrijf op de hoogte gehouden van de planning van de werkzaamheden. Zo kreeg Rob een e-mail om hem erop te wijzen dat de werkzaamheden bijna begonnen. En toen de planning wijzigde, liet omgevingsmanager Eline Beijne van Rasenberg APK hem dat weten.

Rob is tevreden over de communicatie. En dankzij het ‘opknippen’ van de werkzaamheden in kleine stukjes én de flexibele opstelling van zijn medewerkers, is de overlast reuze meegevallen.

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht?
013Infra is een samenwerking van
Logo van enexis
Logo van Brabant
Logo van KPN
Logo van Gemeente Tilburg