Bewoners krijgen informatie tijdens inloopavond

06 februari 2020

Worden de stenen weer netjes teruggelegd? Kan ik met de auto onze straat nog in? Deze en andere vragen stelden inwoners van de binnenstad woensdag 5 februari tijdens de inloopavond over de werkzaamheden in de Poststraat en de Langestraat.

Doodlopend straatje

Medewerkers van Enexis Netbeheer, Brabant Water, Rasenberg APK, KPN NetwerkNL en gemeente Tilburg staan klaar in Natuurmuseum Brabant. Ze zijn aanwezig om inwoners te informeren over de werkzaamheden in de Poststraat en de Langestraat. Die beginnen in maart.

Nog voordat om 19 uur de bijeenkomst start, verschijnen de eerste mensen. Zoals 3 bewoners van de Antoniusstraat, onder wie Akin Keles. Hij legt uit dat de Antoniusstraat alleen te bereiken is via de Postraat. “Het is eigenlijk een doodlopend straatje. Van de kant van de Tuinstraat kun je er niet in, omdat er paaltjes staan.”

Kliko’s

Als de Poststraat niet bereikbaar is vanwege werkzaamheden, is de Antoniusstraat dat dus ook niet. “Kan de vuilniswagen dan nog wel in onze straat komen? En zo niet, waar laten we dan onze kliko’s?”

De paaltjes aan de kant van de Tuinstraat worden weggehaald wanneer auto’s tijdelijk niet via de Poststraat de Antoniusstraat kunnen inrijden. Dat is wat Akin te horen krijgt. Waar hij en zijn medebewoners de kliko’s kwijt kunnen, staat in een bewonersbrief. Die valt 2 weken voor het begin van de werkzaamheden in de bus.

Waar parkeren?

Els van Overbeek, die bij Akin in de straat woont, wil weten waar ze haar auto moet parkeren tijdens de werkzaamheden. Ze vreest dat inwoners uit de Poststraat zullen uitwijken naar de Antoniusstraat. “En waar kan ik dan nog terecht?”

Een medewerker van een van de betrokken organisaties legt uit dat de werkzaamheden in de Poststraat in kleine stukjes worden opgebroken. Dat betekent dat steeds maar een klein deel van de parkeerplaatsen niet bereikbaar is. Daardoor wordt extra parkeerdruk in de Antoniusstraat tot een minimum beperkt.

Nette straat

Ruud Terporten, die in de Poststraat woont, heeft bij de aanwezige wijkregisseur van de gemeente aandacht gevraagd voor een schone en opgeruimde straat. En hij heeft de medewerkers van aannemer Rasenberg APK op het hart gedrukt de straat weer netjes dicht te leggen. “Het liefst nog netter dan die nu is.”

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht?
013Infra is een samenwerking van
Logo van enexis
Logo van Brabant
Logo van KPN
Logo van Gemeente Tilburg